Предприятие „Ремонт Верижни Машини“ е създадено през 1983 година, като част от Стопански Минно Енергиен Комбинат (СМЕК) „Марица Изток“ с основна задача ремонт и сервиз на булдозерния парк с мощност над 200 к.с.

През 1999 г. предприятието е изведено от състава на „Марица Изток“ ЕАД като самостоятелно ЕООД с 100% държавно участие.

През 2003 г., в резултат на приватизационна сделка, компания ЕФИР придобива 100% собственост върху „Ремонт Верижни Машини“ ЕООД. В следствие на това, фирма ЕФИР предприема подобряване и оптимизация на работните процеси, модернизация на базата и допълнително професионално обучение на служителите, повечето от които са с 20 години стаж в пълна реставрация на верижни машини от различни производители.

Днес EFIR RVM (ЕФИР – Ремонт Верижни Машини ЕООД) е едно от най-големите предприятия в България, занимаващо се с пълни ремонти и рециклиране на строителна и тежка верижна техника, както и с доставката на резервни части за нея. Фирмата разполага  с две ремонтни бази:

Благодарение на над 20 години партньорство, EFIR RVM е официален представител на водещия концерн за производство на резервни части за строителна, минна и селскостопанска техника в света – USCO S.p.A. Мултинационалната компания има огромно портфолио от различни марки, които са специализирани в производството на различни части: ходови елементи за верижна техника; гумени вериги за минибагери; гуми за строителна и минна техника; алуминиеви товарни рампи; части за двигатели, трансмисии и др.; хидравлични чукове, щипки, ножици; резервоари за дизел и AdBlue; зъби и зъбни системи; кофи за багери; уплътнения; верижни шасита и други. За повече информация може да посетите: https://www.usco.it/en/ . Част от брандовете собственост на USCO S.p.A. са, както следва: